Vill du ha löpande information om våra konserter till din e-post? Använd kontaktformuläret

Lördag 25 februari kl 15

UNG SALONG!

– med framtidens kammarmusikstjärnor

Herman Pellbäck, piano
Edward Ahlbeck Glader, piano

Musik av Haydn, Schumann, Debussy, Ravel med flera


Konsertlängd ca 1 h 45 min inkl. paus med servering

Biljetter: ordinarie 100 kr, under 20 år 50 kr 

I snart tio år har vi arrangerat konserter med väletablerade och välkända proffs inom den klassiska kammarmusiken. Nu breddar vi utbudet och ger vår publik möjlighet att möta några av dagens skickligaste och mest lovande unga musiker. Det är unga människor som lägger ner enorm tid och energi på att förkovra sig inom sin konstart och som också behöver få möjligheter att pröva sina vingar i mötet med publiken. Välkomna på premiär för Ung Salong med två virtuosa tonåringar vid flygeln!

Edward Ahlbeck Glader (f. 2007) studerar första året på Lilla Akademiens Musikgymnasium i Stockholm där han undervisas i piano av Martin Sturfält. Studierna inleddes redan vid fyra års ålder för Elena Power och senare prof. Stefan Bojsten. Vid sex års ålder deltog Edward i sin första tävling (Savshinsky Competition, St. Petersburg) där han fick högst poäng i sin kategori. Edward har sedan dess belönats med utmärkelser på flera tävlingar i Sverige och utomlands. Senast var Edward semifinalist i Unga Solister 2023.


Herman Pellbäck (f. 2004)  har vunnit Steinway Festival, Stockholm International Music Competition och Savshinskiy International Music Competition, och belönats med 2:a pris i både Malmö Yamaha Piano Competition och Göteborgs Piano Festival. I tidskriften International Piano döptes Herman till "The Swedish Wunderkind" efter sin konsert på Karlskrona Piano Festival. Han har gett konsert på Chopin Birthday Festival i Warszawa och framfört Jean Françaix "Hommage a l'ami Papageno" med Blåsarsymfonikerna, samt uppträtt för kungafamiljen vid flera tillfällen.

Lördag 18 mars kl 15

BEETHOVENSALONG

De tre sista sonaterna op. 109–111

David Wärn, piano


Konsertlängd ca 1 h 45 min inkl. paus med servering

Biljetter: ordinarie 250 kr, under 20 år 150 kr 

Mellan åren 2015 och 2020 framförde David Wärn Beethovens 32 pianosonater i Tumba Bruks Musiksalonger under elva konserter. Lagom till finalkonserten slog dock pandemin till. De tre sista sonaterna fick spelas in på video utan publik, som så många andra konserter det året som var avsedda att hedra Beethoven 250 år efter hans födelse.  Naturligtvis är det en helt annan sak att spela och lyssna till dessa fascinerande, visionära verk på plats, och nu kommer chansen att få göra just det. Välkommen att vara med och avsluta en åtta år lång resa tillsammans med David.

Lördag 1 april kl 15

MUSIK FÖR TIO STRÄNGAR

Hanna Dahlkvist, cello

Per Skareng, gitarr


Konsertlängd ca 2 h  inkl. paus med servering

Biljetter: ordinarie 250 kr, under 20 år 150 kr 

Cellisten Hanna Dahlkvist och gitarristen Per Skareng framför bl.a. Sonata av Luigi Boccherini,”Prayer” av Ernest Bloch, Nocturne av Lili Boulanger, Common Time av Anette Kruisbrink och Suite populaire Espagnole av Manuel de Falla.

Lördag 29 april kl 13

Lördag 29 april kl 15

FAMILJEKONSERT

Toner och tankar för unga filosofer – Lönnebergakvartetten


Konsertlängd ca 35 minuter, servering mellan och efter föreställningarna

Biljetter: 70 kr/vuxen, 30 kr/barn upp till 12 år

Lönnebergakvartetten är den sjungande stråkkvartetten som vill bjuda in ALLA till den klassiska musiken men också ger sig in i andra musikgenrer med stor lust. I den här föreställningen bjuds det in till en nära upplevelse av musik och instrument i interaktion med barnen. Med Pukslagssymfoni, Blommig falukorv, Habanera, en och annan Glassbil… därtill tankar och ord inspirerade av Sandvargen, Mumintrollet, Nalle Puh m.fl. filosofer.

Föreställningen riktar sig särskilt till åldrarna 5–9.”Hur vet man att nån är ens vän? – Det är väl som med mat, man måste prova.”

–Sandvargen”Man kan vara mycket modig fast man är liten.”

–Muminpappans memoarer

Lördag 6 maj kl 15

UNG SALONG!

Love Herrdahl, piano
Emma Lörstad, flöjt (med David Wärn, piano)


Konsertlängd ca 1 h 45 min inkl. paus med servering

Biljetter: ordinarie 100 kr, under 20 år 50 kr 

Vill du ha löpande information om våra konserter till din e-post? Använd kontaktformuläret